Ii au si ei pe ai lor...

Frate, nu stiu ce era aseara in aer in Paris, da' mai toata lumea era chitrofonita. La metrou, trei gagici vesele cu o sticla de vin goala pe jumate. Nici bine nu cobor, o gasca de cinci handralai galagiosi si foarte bine dispusi si aia plus o sticla de vin. Sa zicem ca erau turisti astia si beau de bucurie, desi nu vad de ce ar vrea cineva sa vada beat Parisul. Anyway, ajung pe o banca in parc, unde am parte de un mini show, exact ca in filmele cu prosti.
Doi tipi pe o banca, praf de beti, zdranganeau o chitara si lalaiau in legea lor. Alaturi, in picioare, o tanti la vreo 45-50 de ani, imbracata toata in alb cu niste haine lalai, care aduceau foarte tare cu un halat de macelarie, tragea nervoasa dintr-o tigara. Dupa ce face doua ture de parc cu un mers nervos, se opreste tacticos la un moment dat , ii ia barbatului chitara din mana, se indeparteaza doi pasi si o buseste cu toata forta de ciment; dupa care se asaza linistita pe banca din fata, tragand in continuare din tigara. Liniste deplina urmatoarele doua minute (in timp ce eu ma oftic de mor ca nu am avut inspiratia sa fimez, ca sa mai rad inca o data acasa - dammit, mergea ca unsa pe youtube!).
Apoi urmeaza un schimb de replici de la distanta intre cele doua banci.
Dupa ce lucrurile se calmeaza, macelarita se ridica, se apropie de barbati, le ia dozele de bere din mana si le varsa in fata lor, moment in care imi zic: asta ori e nebuna clar, ori sufera de nebagare in seama. Ciudat e insa ca, niciunul din cei doi nu riposteaza.
Peste putin timp se elucideaza si misterul: macelarita e nevasta chitaristului. Se iau toti trei de gat si pornesc calm, in zig-zag spre casa...

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Doua pe ziua de azi

Ultimul mohican