Pareri pur personale

Sa ma ierte Dumnezeu, dar eu nu pot sa pricep hip hop-ul francez. Mai exact, nu pricep motivatia lui. La origine, acesta e nascut dintr-o revolta, dintr-o nemultumire. Excludem aici melodiile despre bani, cluburi , bling-bling si gagici. Daca esti negru nascut in Bronx, nu ai alta sansa sa te imbogatesti, decat apucandu-te de muzica, actorie sau basket. Iar daca te apuci de hip hop te plangi de cat de grea e viata in cartier, cat de nasol e sa fii discriminat, cum faceai tu dilareala cu coca si maria, ca mai apoi, dupa ce faci cascavalul, sa te lauzi in melodii cu ce erai si ce tare ai ajuns si ce limuzine si femei ai acum, ca esti mare smecher . Daca esti nascut in nascut in Romania, iar inteleg. Canti despre saracie, mizerie, viata in Romania. Ai de ce sa te plangi si ai tot dreptul.

Toti maimutoii de aici canta cu o asa determinare, de zici ca toata Franta e ingropata intr-o crunta saracie, ca francezii sunt vai de mama lor, fara nicio sansa de mai bine; iar limba franceza suna atat de dulce si melodies, ca pur si simplu nu se pupa cu hip hop-ul. Ca sa nu mai spun ca toate melodiile care se vor r&b sunt niste lalaiei patetice.

Mi se face greata de cate ori o aud pe desteapta de Diam's, un fel de Missy Eliott wannabe cum da ea rime frateeee, evident fara absolut niciun talent; mi se face rusine mie de patetismul ei si schimb canalul.

Poate nu am dreptate, e logic ca orice tara sa isi aiba uscaturile ei; e normal sa existe si aici saraci, dar in orice caz nu ca in alte parti ale lumii, si nu la acelasi nivel. Iar aici daca te duce putin capul poti face bani din orice. Absolut orice. Nu faci decat daca esti prea idiot sau prea puturos.

Ma rog, nu am sa ma apuc acum sa dezbat probleme social-economice, dar mi-ar placea sa ii bag la export via Romania pe toti francezii nemultumiti de traiul lor aici. Si-asa sunt recunoscuti pentru caracteristica asta. I-as lasa vreo 2-3 luni, mai ales iarna, cand nu e bagata inca in calorifere caldura, sau cand se opreste apa calda. Si dup-aia le-as da la toti voie sa cante hip-hop. Chiar si lu' Diam's.

Comentarii

Anonim a spus…
=)) tare de tot

Postări populare de pe acest blog

Doua pe ziua de azi

Ultimul mohican