Scurta intrebare retorica

Cat ne mai suporta oare Pamantul?

Oare nu s-a saturat de noi? Nu ii vine cateodata sa se scuture puternic, scurt, ca un caine ud dupa ploaie? Sa sarim cu totii din spinarea lui, sa ne pierdem, sa ne dezintegram in Univers?

Nu s-a saturat oare sa ne tolereze pe noi, niste furnici nemernice, lacome, distrugatoare, lipsite de orice bun simt. Am ajuns sa nu ne mai suportam noi intre noi. Ne distrugem reciproc fara remuscari. Noi intre noi si tot ce e in jurul nostru.

Am pierdut definitiv orice urma de moralitate. Ne prostituam zi de zi sufletele, valorile in care alta data credeam. Am pornit cu totii pe un drum gresit si nimenui nu pare sa ii pese.

De ce nu se scutura Pamantul de noi? Nu are nevoie de noi.Nu-l meritam. Nu facem decat sa il distrugem. Avem atata rautate si nepasare in noi incat ii suntem inutili, ba chiar foarte daunatori.

Suntem in stare de atatea stricaciuni si de nimic bun.

Nu vad nicio alta solutie pentru celebrul cliseu de "o lume mai buna".

Sa vina naibii apocalipsa aia odata sa ne rada si sa o luam iar de la zero. Cu Adam si Eva. Sau cu maimute.

Comentarii

UnSoricel a spus…
in caz ca nu te-ai prins ... nu vine cind ti-e lumea mai rea ... vine cind ti-e lumea mai draga !!
Anonim a spus…
De-ti vei arunca interesata o privire in planul isoriei omului,vei cunoaste grozavia nuda a animalismului omului vechi..
Nu sunt orb,vad mizeriile lumii de azi,vad cum asta de-si zice om modern,secualarizeaza clasicul si decapiteaza regularul ala moral ce fu gir al unei subtiri dar evidente evolutii spirituale..
Oricum de lume asta-i facuta de-o constiinta absoluta,sigur exista un sens al acestui lucru facut pe care noi,nu-l percepem nicium am sta..iar de-i facuta,ma rog,sa zic,creata de-o fiinta la fel de abslout iubitoare,atunci iar e sigur ca ne va ierta si ne va face cunoscuta o cale mai buna pe unde sa-o luam..
Iar daca suntem specie aparuta asa,din nimic,atunci,iar vom supravietui in virtutea logicii evolutiei...
Nu-s optimistul de serviciu al omenirii,dar cred in sensul unui lucru si sigur omul ,asa cum este el,bestie si inger,va dainui...si vb. literatului,ma bazez pe logica universala,pe functiile fizice si nefizice ale universului..
A bientout!

Postări populare de pe acest blog

Doua pe ziua de azi

Ultimul mohican