De pe la noi

Nimic nu ma amuza mai tare ca discutiile romanilor postate sub clipuri, poze, articole si orice altceva. Pentru ca romanului ii place sa comenteze. Cateodata mult si prost. Dar important e ca o face imediat cum i s-a dat posibilitatea.
E ca si cum toti abia asteapta ocazia sa se refuleze. Oriunde. Eu o fac pe blog, unii o fac pe unde apuca. Arunca cu comentarii in stanga si dreapta; pe iutub, pe orice ziar on-line, pe bloguri...In rest se cearta. Intre ei. Fiindca fiecare are impresia ca e cel mai destept de pe plantatie si daca are o parere, toti ceilalti care indraznesc sa aiba o parere trebuie injurati de mama si redusi la eticheta de idioti.

Cred ca cei ce au comentat macar o data o parere pe iutub stiu la ce ma refer. E imposibil sa nu iti sara cineva in cap. Imposibil. Mai de nou, cred ca locul comentariilor ar trebui rezervat doar prostilor. Sunt prea multi, si nu are rost sa te pui cu ei.

Dar ma cam indepartez de subiectul de la care vroiam sa pornesc, de fapt.

Am dat azi prin colindarile pe plaiurile vaste ale internetului de un site care la baza are o idee destul de buna. Dai si primesti. Un site de donatii. Ai vreo stropitoare prin curte pe care nu o vrei? Scoate-o aici, la taraba internetului si sigur se gaseste cineva in nevoi sa ti-o ia.

Problema de baza la care nu s-au gandit cei ce au facut site-ul (repet, o idee buna, de altfel) este ca traim in Romania. Adica, nu prea avem ce dona.

Noi nu aruncam ca francezii canapelele aproape noi fiindca nu ne mai place culoarea, noi le tinem pana se uzeaza complet, de nu le mai stim culoarea initiala.

Plus ca site-ul tinde sa fie f***, asa cum s-a intamplat si cu viatadecacat.net

Viatadecacat.net era un site tare cand a aparut. Intrai sa te destinzi, sa razi, sa vezi ca nu esti singurul idiot din lume. Pana s-a transformat in memorialul durerii.
Ultima oara cand am intrat toate anunturile se refereau la moarte, boala, accidente. Arata mai rau ca pagina cu morti din Viata Libera si stirile de la ora 5 la un loc.

Va recomand cu caldura o varianta straina, de calitate. Viedemerde.fr. Distractie garantata.

Dar sa revenim la site-ul nostru. La prima vedere dragalas; unii donau animalute(din lipsa de bani), alti haine (nasoale), altii carti (genul de le gasesti pe bordura) etc. Dar sa nu fiu rautacioasa generalizand. Nu contest faptul ca s-or fi gasind si lucruri de calitate.

Treaba e ca dintr-un site de donatii s-a transformat imediat intr-unul de "doar cere" cu pretentii si comentarii cu puternica tenta de mahala.

Astfel ca toate gospodinele care s-au trezit cu copii au inceput sa isi incropeasca cerere de caruturi si biberoane pentru copii, fara sa uite sa pomeneasca de salariul mic al sotului si saracia in care traiesc. Sau romani care imediat sa intrebe "mie ce imi iese la schimb?" si altii care sa le raspunda "baaa, aici nu e site de schimb, dai daca ai", iscand adevarate polemici. Si bineinteles ca romanii nu ai uitat nici sa se impotmoleasca in problema cu transportul si costurile lui.

Dar sa nu ne intristam. Am dat si de anunturi haioase. Uite ce zice o pitzi:

"” buna all :*:*.mi-as dori si eu o rochita draguta si sexy,o fustita scurta,o pereche de cizme marimea 38 si cateva cosmetice si un parfum.daca e cineva dispus sa doneze ceva din aceste lucruri va rog sami lasati mesaj va pup “

Fata mi-a smuls un zambet prin inocenta ei, dar romanii au mancat-o de vie. Bineinteles, s-a iscat o adevarata nebunie, care s-a lasat cu injuraturi intre tabere si vesnicele corectii de gramatica etc etc.

Dar per total, m-a dezgustat. Zeci de mesaje cu oameni care cer. De la fonduri de ten si parfumuri pana la acvarii si lopeti. Oscilez intre mila, mirare si uneori dezgust.
Consider ca acest site reflecta perfect societatea in care traim.

Comentarii

Alexandra a spus…
Intr-adevar, si mie mi s-a parut dragut la inceput, ideea e buna, sunt convinsa ca multi oameni arunca lucruri care altora le-ar fi foarte utile.
L-am prins cand inca era pe blogspot, pana sa se mute pe .ro deja fusese invadat de cereri si l-am abandonat, desi voiam sa donez si eu niste chestii. Oameni care cereau, cereau, si apoi, ca sa para ca totusi dau si ei ceva, ofereau ultimele resturi.

Mai este si lucrurigratis.ro, stiu ca ii urmaresc pe FB, sunt numai oferte si am citit ca acolo cel mai valoros lucru donat a fost o masina.

Postări populare de pe acest blog

Doua pe ziua de azi

Ultimul mohican